Dette skjedde i natt

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 14. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innsamlingsaksjon for heltene i moskeen

660 givere har så langt donert til sammen over 134.000 kroner til mennene som stoppet Philip Manshaus, da han tok seg inn i moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag.

Målet med innsamlingen på Spleis er å sende Mohamed Rafiq, Mohamed Iqbal og Syed Mohammad Ashraf på pilegrimsreise til Mekka.

Hellas ber EU om hjelp til å slokke branner

Hellas har spurt EU om hjelp i arbeidet med å få kontroll over og slokke flere skogbranner som herjer flere steder i øyriket.

Verst rammet er øya Evia hvor en hel furuskog sto i brann tirsdag og med flammer opptil 30 meter opp i luften. Fire landsbyer og et kloster på øya er evakuert som følge av brannen.

Asias børser opp etter utsatt USA-toll

Børsene i Hongkong og Shanghai steg fra start etter nyheten om at USAs president Donald Trump vil utsette toll på flere varer fra Kina.

Etter to dager med uro steg Hang Seng-indeksen i Hongkong med 1,7 prosent fra start onsdag morgen. Shanghai Composite-indeksen gikk opp fra start med 0,97 prosent, mens Nikkei-indeksen gikk opp 0,98 prosent i Japans hovedstad Tokyo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flytrafikken går igjen i Hongkong

Etter to dager med til dels voldsomme demonstrasjoner på Hongkongs internasjonale flyplass, åpnet trafikken igjen onsdag morgen.

Etter at opptil 5.000 demonstranter har blokkert både avgangs- og ankomsthallen ved flyplassen i to dager, var fremdeles et trettitall igjen i bygningen onsdag, men innsjekk og flyavganger gikk som normalt.

Guatemala klarer ikke overholde avtale med USA

Påtroppende president i Guatemala, Alejandro Giammattei, sier landet ikke vil greie å overholde immigrasjonsavtalen landet har inngått med USA.

Avtalen innebærer at migranter på vei til USA, som passerer gjennom Guatemala, først må søke asyl der. For å innvilge asyl, må man være et trygt land, og denne definisjonen sier nå Giammattei ikke holder på Guatemala.