Politibetjenter bøtelagt for å ha søkt i databaser om Skofterud-dødsfall

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere politibetjenter som skal ha foretatt søk i politiets database i forbindelse med skistjernen Vibeke Skofteruds dødsfall i fjor sommer, er nå bøtelagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver Bergensavisen.

Politiet har et eget sporingsprogram som skal forhindre at ansatte i politiet leter gjennom dokumenter av ren nysgjerrighet. Det var dette programmet som fanget opp politibetjentenes søk. Ifølge BA er det en rekke politibetjenter som har fått bøter for å ha søkt etter dokumenter knyttet til Skofteruds dødsfall.

Alle politibetjentene godtok foreleggene, med unntak av én.

En ung politibetjent i 20-årene, tilhørende Vest politidistrikt, nekter å godta sin bot. Vedkommende skal ha søkt i databasen og lest gjennom dokumenter om politiets undersøkelser av vannscooter-ulykken, ifølge Spesialenheten for politisaker.

Politibetjenten fikk et forelegg på 2.500 kroner, men vil ikke betale, og saken skal derfor opp i retten i slutten av september. Vedkommende selv nekter straffskyld.

Langrennsprofilen Vibeke Skofterud mistet livet i en vannscooter-ulykke utenfor Arendal natt til 29. juli 2018. Skofterud ble 38 år gammel.