Bærum-ordfører: – Det handler om å trygge det muslimske miljøet

VIDEO: Dette er saken
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ledelsen i Bærum kommune samles til krisemøte mandag morgen etter moskéskytingen og drapet på en 17 år gammel jente lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det handler om å trygge det muslimske miljøet, moskeen og være i tett dialog med menigheten. Vi er jo selvfølgelig i tett dialog med politiet fortløpende også. Så gjelder det også en god ivaretakelse overfor familien som er rammet, sier ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog (H) til NRK.

Målet med møtet, som startet klokken 8, er å planlegge veien videre etter drapet og den mulige terrorhandlingen lørdag.

– Vi har et kriseteam og er en stor kommune med mye kompetanse, det er viktig for oss å være på tilbudssiden, sier Krog.

Hun understreker at det er mange skolekamerater som har mistet en venn og at folk er i sjokk. Søndag kveld åpnet Eiksmarka kirke for folk i nærmiljøet som ville møtes, og over hundre mennesker møtte opp.

Det var like etter klokken 16 lørdag at det ble meldt om skyting i moskeen på Skui i Bærum. 65-åringen Mohamed Rafiq klarte imidlertid å legge gjerningsmannen i bakken, og ingen ble alvorlig skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har bekreftet at det ble avfyrt flere skudd, men vil ikke si noe om hvor mange eller hva slags våpen som er brukt.

I tillegg drapsforsøk etter skytingen i moskeen, er en 21 år gammel mann siktet for å ha drept sin 17 år gamle stesøster. Hun ble funnet død i et hus i Bærum lørdag kveld.

Samme dag som krisemøtet holdes i Bærum, framstilles den siktede for varetektsfengsling. Fengslingsmøtet starter klokken 13 mandag. Politiet vil begjære at et holdes for lukkede dører.

Politiet vil be retten varetektsfengsle den siktede 21-åringen i fire uker.

Se video: Mann siktet for drap etter funn av død kvinne i Bærum