Drapssiktet mann ønsket ikke å forklare seg for politiet

Seksjonssjef Rune Skjold ved Oslo politidistrikt under pressekonferansen sent lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Seksjonssjef Rune Skjold ved Oslo politidistrikt under pressekonferansen sent lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er siktet for drap og drapsforsøk, ble avhørt i natt. Han ønsket ikke å forklare seg, opplyser politiet i en pressemelding søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ble i natt forsøkt å gjennomføre avhør av den siktede etter moskeskytingen og drapet i Bærum, men han ønsket ikke å avgi forklaring til politiet. Han har derfor ikke tatt stilling til siktelsen, sier enhetsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt.

– Det har vært gjennomført et kort avhør. Det er alt jeg vil si nå, skrev mannens forsvarer, advokat Unni Fries, i en tekstmelding til NTB søndag morgen.

Etterforskningen av hendelsene har pågått gjennom natten og vil fortsette i dag, opplyser Skjold. Politiet har søndag økt bemanningen for å øke beredskapen for å blant annet sørge for en trygg eid-feiring.

Politiet hadde fortsatt ikke snakket med mannen ved 23-tiden lørdag kveld. Årsaken var at mannen ble lettere skadd i forbindelse med skyteepisoden i Al-Noor Islamic Centre i Bærum lørdag ettermiddag. Skadeomfanget er ukjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble pågrepet etter å ha tatt seg inn i moskeen med to våpen. Ingen personer ble alvorlig skadd i hendelsen.

Sent lørdag kveld tok politiet seg inn i en leilighet i Bærum, hvor den siktede mannen har hatt tilhold. I boligen fant de en død kvinne. Den unge kvinnen har en familiær relasjon til mannen. Han er siktet for både drap på kvinnen og drapsforsøk i forbindelse med skyteepisoden i moskeen tidligere på dagen.

Politiet har sagt at de har funnet flere innlegg fra gjerningsmannen på internett, og at dette vil bli undersøkt videre. De har ennå ikke oversikt over gjerningsmannens motiv.

Politiet har planlagt en pressekonferanse klokken 13 søndag ettermiddag.