Alt om valget
Følg valget:

Listhaug vil droppe undersjøisk tunnel på E39 i Møre og Romsdal

Sylvi Listhaug er nestleder i Frp og fra Møre og Romsdal og eldre- og folkehelseminister i regjeringen. Nå går hun ut mot sin egen regjerings veiplaner i hjemfylket.
Sylvi Listhaug er nestleder i Frp og fra Møre og Romsdal og eldre- og folkehelseminister i regjeringen. Nå går hun ut mot sin egen regjerings veiplaner i hjemfylket. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps nestleder Sylvi Listhaug vil droppe en del av regjeringens plan for fergefri E39 i Møre og Romsdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den såkalte Møreaksen skal gi ny vei mellom Ålesund og Molde og omfatter en 16 kilometer lang undersjøisk tunnel, som skal gå så dypt som 350 meter under havoverflaten. I tillegg skal det bygges en to kilometer lang hengebro på strekningen, som er vedtatt som en del av Nasjonal transportplan (NTP) for perioden 2018–2029.

Etter planen skal byggingen starte i siste seksårsperiode. Men nå går altså Listhaug inn for å skrote de storslåtte veiplanene for hjemfylket.

– Frp i Møre og Romsdal mener at vi bør utrede et alternativ. Det vil bli bedre trafikksikkerhet, vi slipper disse forferdelige undersjøiske tunnelene og vi får ned prisen folk må betale, sier Listhaug til VG. Hun håper alternativet, den såkalte Romsdalsaksen, vil bli billigere.

Les også: Støre varsler at Ap ikke lenger kan støtte politireformen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet reagerer skarpt på utspillet.

Else-May Botten Norderhus (Ap) frykter det kan sette veiplanene tiår tilbake.

– Vi vet det er en nasjonal kamp om midlene til slike prosjekter. Dette er ikke en lokalkamp. Alternativene er fergefritt med Møreaksen eller ferge til evig tid, sier stortingsrepresentanten fra Møre og Romsdal.

Les også:

Siv Jensen: – Trygve og Jonas er eiendomsskattekonger

Vedum med «selvstendighetsgaranti» til småkommunene