Ap ville bruke Gro Harlem Brundtland for å angripe rivaler

Arbeiderpartiet planla å bruke tidligere statsminister og Ap-leder Gro Harlem Brundtland for alt det var verdt i valgkampen, skriver VG. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Arbeiderpartiet planla å bruke tidligere statsminister og Ap-leder Gro Harlem Brundtland for alt det var verdt i valgkampen, skriver VG. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gro Harlem Brundtland (80) ble foreslått å gjøre angrep på Frp-nestleder Sylvi Listhaug og statsminister Erna Solberg (H) under valgkampen ifølge et Ap-notat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

VG har fått et internt notat fra Arbeiderpartiet med tittelen «Gro i valgkampen», hvor det foreslås å legge en plan for hvordan den tidligere statsministeren kan brukes i forbindelse med høstens valg.

I notatet heter det at hensikten er å «mobilisere i svært viktige grupper for oss/kjernevelgere. Koseprat med politisk brodd». Brodden er som følgende: «Gjerne om eldre/eldreomsorg/nei til privatisering/angrep på Sylvi», skriver avisen.

Aktuelt: Ap vil bruke LO og Fagforbundet mot Sp, ifølge internt valgkampnotat

Det foreslås også å sette Brundtland opp mot statsminister Erna Solberg. «Angrep på Erna knyttet til abortloven», heter det i notatet. Angrepet skal eventuelt skje sammen med Ap-nestleder Hadia Tajik. Det skisseres også at noe skal gjøres med Ap-leder Jonas Gahr Støre «på helse – sosiale forskjeller i helse – angrep på Høie», altså helseminister Bent Høie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ap vil ha slutt på at fond kjøper barnehager

Kommunikasjonssjef Ingrid Langerud i Ap bekrefter at notatet er laget av noen i valgkampledelsen. Hun sier at det er et idénotat.

– Som tidligere statsminister, med stort engasjement for eldre og for kvinners rettigheter, er hun en naturlig person å bruke i debatter på disse temaene. Mange liker å høre fra Gro i slike debatter. Konklusjonen ble likevel at vi ikke gikk videre med denne ideen.

Les også: Ny politisk allianse krever omkamp om Ullevål