Politiet: Det som høyst sannsynlig er en bil, er funnet i Jølstravatnet

<p>En mann er antatt omkommet etter at et flere hundre meter langt jordras som gikk over fylkesvei 451 ved Jølstravatnet i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix</p>
En mann er antatt omkommet etter at et flere hundre meter langt jordras som gikk over fylkesvei 451 ved Jølstravatnet i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet har funnet det de mener er en bil i Jølstravatnet, der en mann i 50-årene har vært savnet siden raset i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søket etter den savnede har pågått i en uke, og tidligere er det funnet bildeler i innsjøen.

– I dag ble det avdekket en større metallgjenstand på rundt 170 meters dyp, 660 meter ut i vannet. Det ble gjort nærmere undersøkelser rundt gjenstanden med sonar, og politiet kan med stor sikkerhet si at det er en bil som er funnet, heter det i en pressemelding fra Vest politidistrikt.

– Ingen garanti for at vi finner den savnede

Det er fortsatt for dårlig sikt i vannet til at politiet kan ta undervannsbilder, og de får dermed ikke undersøkt om det er en person inne i bilen. Det er også uklart om bilen ligger i selve raset eller i vannet.

– Vi har ingen garanti for at vi finner den savnede i bilen, men dette øker sjansene betraktelig, sier lensmann Dag Fiske i Sunnfjord til Bergens Tidende.

Så snart sikten i vannet blir god nok, vil politiet gjennomføre flere undersøkelser.

Les også: Skader for minst 50 millioner etter jordrasene i Jølster

Video fra redningshelikopter viser rasområdene i Jølster

Vurderer miniubåt

– Nå vurderer vi siktforholdene fortløpende for å vurdere om vi skal heve bilen eller om vi skal sende ned miniubåt med kamera for å se om personen er i bilen, sier han til avisen.

De jobber også med å finne ut når og hvordan gjenstanden kan heves.

Mannen i 50-årene har vært savnet siden et bredt ras gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune tirsdag 30. juli. Raset feide med seg deler av veien ut i vannet.

Les også: «Tohundreårsregn» og nedbørsrekorder da rasene gikk i Jølster

Fire ras på tre kilometer

Tidligere samme dag gikk det flere jordras i Jølster og Førde i Sogn og Fjordane etter et kraftig regnvær. I Jølster gikk skredene mellom Skei og Vassenden.

På hovedfartsåren i Sogn og Fjordane, E39, gikk det fire ras på en strekning på 3 kilometer.

Politiet har fått kritikk for å ha gjenåpnet veien for tidlig etter rasene på E39. Kort tid etter gjenåpningen gikk raset som tok med seg bilen.

Politiet har beklaget det tragiske utfallet.

Les også: Skredekspert: – De fleste hus i Norge står relativt trygt

Saken oppdateres

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden