NRK slår sammen distriktskontorer i forbindelse med regionreformen

NRK omstrukturerer distriktsdivisjonen i forbindelse med at regionreformen trer i kraft 1. januar 2020. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NRK omstrukturerer distriktsdivisjonen i forbindelse med at regionreformen trer i kraft 1. januar 2020. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når tallet på norske fylker reduseres til elleve, følger NRKs distriktskontorer etter, opplyser direktør for NRKs distriktsdivisjon til Kommunal Rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er midt i prosessen med dette nå, både med hensyn til sendinger og navneendringer som en følge av regionreformen, sier distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK til avisen.

Han sier at distriktssendingene til NRK har tradisjon for å følge fylkesinndelingene, og at det derfor er åpenbart at NRK må vurdere endringer i både navn og sendestruktur når det kommer nye fylker.

Les også: Stor seersvikt for NRKs «Sommeråpent»

Klar i løpet av høsten

Med regionreformen skal 19 fylker erstattes av elleve. Først ut var Sør- og Nord-Trøndelag som slo seg sammen 1. januar 2018. De øvrige endringene skal etter vedtaket tre i kraft 1. januar 2020.

Ifølge Lillelien vil ikke NRKs struktur for distriktskontorer følge reformen slavisk. Den nye strukturen skal være klar i løpet av høsten. Det er ikke snakk om nedbemanning i forbindelse med omstruktureringen.

Les også: Kringkastingssjefen utelukker ikke nye overtramp