Orienterer om forsvinningssaken i Lørenskog

VIDEO: Se bistandsadvokat Svein Holdens uttalelse her. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bistandsadvokat Svein Holden og Øst politidistrikt holder tirsdag hver sine pressekonferanser der de skal orientere om forsvinningssaken i Lørenskog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Holden, som er bistandsadvokat til familien til Anne-Elisabeth Hagen, skal holde pressekonferanse i advokatfirmaet Hjorts lokaler i Oslo klokken 12.

To timer senere holder Øst politidistrikt sin, på Skedsmo politistasjon i Lillestrøm.

SISTE:

Bistandsadvokat: – Anne-Elisabeth lever

Det «sies klart» at Anne-Elisabeth Hagen lever, men familien har ikke fått livsbevis, opplyser Svein Holde, bistandsadvokat i Lørenskog-saken.

Det sa Holden på en pressekonferanse i Oslo tirsdag.

Ifølge kilder VG siterte i forrige uke, skal familien til Anne-Elisabeth Hagen (69) skal ha betalt rundt 10 millioner kroner etter at det i juli var ny kontakt med de antatte kidnapperne.

Les også: Lørenskog-saken: Politiet mer sikre på hvor mange som var i huset på forsvinningsdagen

Savnet i ti måneder

– Vi har snakket med politiet og blitt enige om at dette var en naturlig rekkefølge, sa advokat Svein Holden til NTB mandag. Han ønsket ikke å gå nærmere inn på

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Boligen til Anne-Elisabeth Hagen i Sloraveien, den savnede kona til Tom Hagen. Foto: Terje Pedersen / Privat / NTB scanpix
Boligen til Anne-Elisabeth Hagen i Sloraveien, den savnede kona til Tom Hagen. Foto: Terje Pedersen / Privat / NTB scanpix

hva han skal legge fram under pressekonferansen.

Det har gått snart ti måneder siden 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog i Akershus 31. oktober i fjor.

Les også: Hagen-familien fikk nytt pengekrav – har betalt penger for livsbevis

Drap eller fingert kidnapping

I slutten av juni gikk Øst politidistrikt ut med at de hadde gått bort fra

Fakta om forsvinningssaken på Lørenskog:

* 9. januar i år gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen (69) var forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammar i Lørenskog ti uker tidligere.

* Hagen forsvant fra boligen en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Politiet holdt etterforskningen hemmelig og begrunnet det med grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* Det har blitt fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og fremsatt grove trusler i et brev etterlatt på stedet.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom antatte gjerningspersoner og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon

* 26. juni opplyser politiet at de har endret hovedteori i saken. Politiet anser det mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.

hovedhypotesen om at Hagen ble utsatt for en økonomisk motivert kidnapping. Politiet mener heller at det er snakk om et drap og en fingert kidnapping.

VG skrev i forrige uke at den angivelige motparten skal ha tatt kontakt med Hagens familie i juli.

Les også:

Ektemann skal ha betalt ti millioner

Flere uavhengige kilder opplyser til avisen at Tom Hagen har betalt over ti millioner kroner for å få bevis på at kona lever.

Til tross for den angivelige betalingen skal familien fortsatt ikke fått noe livsbevis.

Kontoen som pengene ble betalt til, har politiet så langt ikke klart å spore, ifølge opplysninger avisen har fått.

Les også: Anne-Elisabeth Hagens mobil funnet kort tid etter forsvinningen

Se video: Dette er saken