Støre ut mot regjerings forslag om kutt i sosialhjelp til innvandrere

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringens forslag til kutt i sosialhjelp ikke bedrer situasjonen for marginaliserte innvandrerkvinner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringens forslag til kutt i sosialhjelp ikke bedrer situasjonen for marginaliserte innvandrerkvinner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen bør bedre introduksjonsprogrammene for innvandrere før de begynner å kutte sosialhjelpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) uttalte mandag til VG at regjeringen vil kutte sosialstønadene til innvandrere som ikke får seg jobb grunnet manglende norskferdigheter. Forslaget skal sendes ut på høring.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til Dagsavisen at muligheten til å kutte sosialhjelp er der allerede for dem som ikke gjør det de kan for å forsørge seg selv.

– Statsministeren vet godt at mange går gjennom introduksjonsprogrammet uten å lære seg norsk og har snakket om bedring i mange år. Men hun gjør lite for å gjøre programmene bedre, slik at de som kommer, får en reell mulighet til å lære språket og komme seg ut i jobb, sier Støre til avisen.

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) mener påstanden til Støre vitner om at han ikke følger med i timen. Sanner viser til integreringsstrategien regjeringen la fram før jul i fjor, i tillegg til arbeidet med å reformere introduksjonsprogrammet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Norskopplæringen for asylsøkere starter allerede i mottak. Vi gjennomfører flere tiltak for å styrke og bedre norskopplæringen, blant annet innføres en ordning med videreutdanning for norsklærere for vi vet at gode lærere er viktig, sier Sanner til NTB.

En stor gruppe med innvandrerbakgrunn går på sosialhjelp, gjerne fordi norskkunnskapene er for dårlig, mener Sanner.

– Vårt svar er da at man må tilbake på norskkurs. Støre står uten svar.