Kokevarslet opprettholdes noen dager til på Askøy

Vanntanker ble plassert rundt på Askøy i forbindelse med over 2.000 ble syke av drikkevannet i starten av juni.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Vanntanker ble plassert rundt på Askøy i forbindelse med over 2.000 ble syke av drikkevannet i starten av juni. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svar på nye vannprøver viser at det ikke lenger er E. coli i drikkevannet på Aksøy, men kokevarselet opprettholdes likevel i noen dager til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag forrige uke viste en rutineprøve fra 125-bassenget som ligger på Øvre Kleppe, at vannet inneholdt E. coli-bakterier. Nye prøveresultater som ble klare mandag, viser at det ikke lenger er E. coli i vannet, men kommunen friskmelder ikke drikkevannet helt ennå, skriver Bergens Tidende.

Fredag ble det sendt ut kokevarsel til 5.450 innbyggere.

Kommunen har bestemt å opprettholde kokevarselet fordi vannprøvene skal testes for ytterligere to bakterietyper, og disse prøvesvarene er ikke klare før tirsdag.

Avdelingsleder for VA-etaten i Askøy kommune, Anton Bøe sier til avisen at de vurderer å vente med å oppheve kokevarselet uavhengig om tirsdagens prøvesvar er gode.

– Det er mulig at vi venter med å oppheve kokevarselet inntil vi får to runder til med prøver som viser at vannet er friskt. Da kan det tenkes at det blir kokevarsel et par dager til. Det bestemmes i løpet av tirsdag, sier Bøe til avisen.

Bassenget hvor det fredag ble påvist E. coli-bakterier, er et annet basseng enn det som var smittekilden da over 2.000 personer ble syke tidligere i sommer.