Mann skutt og drept av politiet på Jaren

En mann ble skutt og drept av politiet under en væpnet aksjon på Jaren i Oppland mandag.
En mann ble skutt og drept av politiet under en væpnet aksjon på Jaren i Oppland mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En mann i midten av 60-årene ble skutt og drept av politiet i forbindelse med en flere timer lang politiaksjon på Jaren i Oppland mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiaksjonen pågikk i flere timer, og på en pressekonferanse på Gran lensmannskontor mandag kveld opplyste politiet at det ble avfyrt skudd og at en mann i 60-årene ble bekreftet død på stedet.

– Vi begynte med å anrope mannen, og da det ikke fungerer så oppsøker vi han på dør. Da blir det en konfrontasjon med ham, og vi tar i bruk elektrosjokkvåpen. Det har ingen effekt og han går til angrep på en politimann med motorsag. Det ender med at mannen blir skutt, fortalte lensmann på Hadeland, Geir Ballangrud Hermansen, på en pressekonferanse.

Mannen sprayet også med en etsende væske mot politiet.

Brukte machete

Hendelsen skjedde da politiet skulle ta kontakt med mannen, som er bosatt i Movegen på Jaren, etter en anmodning om å bistå helse for en velferdssjekk av mannen.

– Vi fryktet ikke noen form for dramatikk, men når vi blir angrepet med en machete måtte vi bare trekke oss unna, sa stabssjef i Innlandet politidistrikt, Pål Erik Teigen.

En politimann fikk lettere skader etter å ha blitt slått i hodet med macheten.

Kjenning av politiet

Politiet oppsøkte mannen klokken 10.24 mandag formiddag. Etter åtte timer med å prøve å forhandle med mannen tilspisset situasjonen seg, og like før klokken 19 endte politiaksjonen med at mannen ble skutt og drept. Han ble erklært død av en lege på stedet.

– Han var en kjenning av politiet, men ikke veldig godt kjent. Han var en person som ikke ønsket å omgås politi eller andre personer, sa lensmannen.

Det er foreløpig uklart om det ble avfyrt varselskudd. Saken er nå under etterforskning hos spesialenheten og de involverte politibetjentene vil bli rutinemessig avhørt.

Politiet opplyser at de sikrer åstedet med vakthold utover natten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden