16 personer evakuerte etter ras i Voss

En bil ble mandag kveld innesperret mellom to jordras som gikk over en kommunal en vei i Jordalen i Voss kommune. De to i bilen berget seg uskadd ut av området. Bilen kan skimtes mot seterhusene midt på bildet.
En bil ble mandag kveld innesperret mellom to jordras som gikk over en kommunal en vei i Jordalen i Voss kommune. De to i bilen berget seg uskadd ut av området. Bilen kan skimtes mot seterhusene midt på bildet. Foto: Privat / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gikk mandag kveld flere jordras i Røyrdotten i Voss kommune. En bil ble innesperret mellom rasene, og totalt 16 personer er evakuerte, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt var det tre jordras som gikk i området. Det største raset skjedde over en kommunal vei i Røyrdotten, som ligger på grensen mellom Voss og Aurland kommune.

I tillegg gikk det to mindre ras lenger inne i dalen, opplyser politiet i en pressemelding sent mandag kveld. Det var Bergens Tidende som først omtalte hendelsene.

Det var to personer i bilen som ble fanget i raset, men de berget seg selv ut og ble ikke skadd, ifølge politiet. Nødetatene mottok melding om hendelsen like etter klokken 19.

– Det er evakuert til nå totalt 16 personer ut av området. To fra kjøretøy tidligere nevnt og 14 fra en støl i området, opplyser operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt.

De evakuerte består for det meste av familie og er fraktet til en privatbolig i området.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for kraftige regnbyger i Hordaland mandag kveld. Det er fare for jord- og flomskred der hvor de kraftige regnbygene treffer, ifølge meteorologene.

Geologer vil tirsdag morgen vurdere faren for nye ras i området og vil også vurdere det området det allerede er gått ras. Veien vil forbli sperret inntil videre. Det er ikke meldt om verken skadde eller savnede personer, opplyser politiet, som følger den videre utviklingen av været utover kvelden og natten.