Svein Ludvigsen anker dommen

Svein Ludvigsen har formelt anket dommen han fikk i Nord-Troms tingrett tidligere denne uken. Foto: Tegning av rettstegner Ane Hem / NTB scanpix.
Svein Ludvigsen har formelt anket dommen han fikk i Nord-Troms tingrett tidligere denne uken. Foto: Tegning av rettstegner Ane Hem / NTB scanpix. Foto: Ane Hem / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen har formelt anket dommen på fem års fengsel for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe sex med tre unge menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter Ludvigsens forsvarer Kai Roger Vaag overfor NRK.

Den tidligere fylkesmannen og statsråden ble av Nord-Troms tingrett funnet skyldig i å ha misbrukt stillingen sin til å få sex fra tre unge menn, og ble 4. juli dømt til fem års fengsel. Ludvigsen anket dommen på stedet.

Det er imidlertid ikke gitt at det blir noen ny rettssak eller en ny mulighet for Ludvigsen til å få prøvet saken fullt ut i en høyere rettsinstans, skriver Nordlys. Ingen av de ulike postene i tiltalen har en strafferamme over seks år og dermed kan lagmannsretten nekte en anke fremmet for ny full behandling dersom den mener anken ikke vil føre fram.

Les også: Svein Ludvigsens anke kan bli avvist av lagmannsretten

I tillegg til fengselsdommen ble Ludvigsen dømt til å betale oppreisning og menerstatning på til sammen 473.000 kroner til den 25 år gamle mannen som er fornærmet i tiltalens to hovedpunkter. De to andre fornærmede er tilkjent 120.000 og 150.000 kroner i oppreisning.