Søk etter savnet mann i 50-årene gjenopptas i Jølstravatnet

Et jordras gikk mellom husene i Vassenden i Jølster kommune forrige uke. Et ras gikk også over fylkesvei 451. En mann i 50-årene er savnet, og mandag gjenopptar politiet søket etter ham. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Et jordras gikk mellom husene i Vassenden i Jølster kommune forrige uke. Et ras gikk også over fylkesvei 451. En mann i 50-årene er savnet, og mandag gjenopptar politiet søket etter ham. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen i 50-årene som er savnet etter at en bil ble tatt av et jordskred i Jølster forrige uke, er fortsatt ikke funnet. Mandag gjenopptas søket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble meldt savnet etter et jordskred over fylkesvei 451 ved Årnes i Jølster kommune tirsdag forrige uke.

Mandag gjenopptar politiet det organiserte søket med miniubåt og mannskaper, og da vil det også bli lett under vann i Jølstravatnet.

Lørdag ble det funnet bilrester i overflatesøket som ble gjort av frivillige i Jølstravatnet. Innsatsleder i politiet Øystein Russenes opplyste til NRK at de tror noen av delene kan komme fra bilen til den savnede mannen. Om lag 60 frivillige deltok i hver av de to rundene med søk lørdag, koordinert av brannvesenet i Jølster.

Også søndag ble det gjort søk i Jølstravatnet. Frivillige i 20 båter fra tettstedene Vassenden og Ski deltok i strand- og overflatesøk. I motsetning til lørdag var søndagens søk snevret inn til der raset gikk, skriver Bergens Tidende.

Avisen har tidligere omtalt at skredet ved Jølstravatnet kan ha tatt bilen til den antatt omkomne mannen ned til 100 meters dyp.

Sunnfjord-lensmann Dag Fiske har opplyst til avisen at jordskredet over fylkesvei 451 har hatt enorme dimensjoner under vann. Ifølge oseanografiske undersøkelser var rastungen rundt 200 meter bred, og den stopper på 100 meters dyp, ifølge lensmannen.

Fredag ble det gjort kartleggingssøk, overflatesøk og strandsøk med mannskaper i båter i området i Jølstravatnet der bilen ble tatt av jordras.

Personvernpolicy