Juli-været ga både varme- og kulderekorder

Mange hoppet i vannet under hetebølgen som ga høye temperaturer over store deler av Sør-Norge i slutten av juli. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Mange hoppet i vannet under hetebølgen som ga høye temperaturer over store deler av Sør-Norge i slutten av juli. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommermåneden juli ga fem fylkesrekorder for laveste bunntemperatur. Samtidig førte hetebølge til fire fylkesrekorder for høyeste topptemperatur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hetebølgen som ga høye temperaturer over store deler av Sør-Norge i slutten av måneden, tangerte nesten den norske varmerekorden for juli.

Høyeste maksimumstemperatur på 35,0 grader ble registrert 27. juli på Mosjøen lufthavn i Nordland. Laveste minimumstemperatur var -6,4 grader, og ble målt ved Juvvasshøe i Lom i Oppland 3. juli, heter det i en pressemelding fra Meteorologisk institutt.

Les også: Nå kommer brennmanetene i hopetall

Nesbyen har fremdeles temperaturrekorden på 35,6 grader fra 1970.

For hele måneden i snitt lå Norge 1,3 grader over normalen. Varmest var det i Trøndelag og Nordland med et avvik på 2–3 grader over normalen. En del stasjoner i Finnmark endte fra 0,5 til 2 grader under normalen.

Høyeste døgnnedbør var 107,9 mm, og ble målt på Haukedal i Førde i Sogn og Fjordane, den 31. juli. De store mengdene med nedbør førte til jordskred og stengte veier flere steder i fylket.