Forsikringsselskap har foreløpig fått inn ni skadesaker etter jordrasene

De ni innmeldte skadesakene til forsikringsselskapet fordeler seg foreløpig på én bil, én båt og resterende på bygning eller eiendom. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
De ni innmeldte skadesakene til forsikringsselskapet fordeler seg foreløpig på én bil, én båt og resterende på bygning eller eiendom. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsikringsselskapet Tryg har fått inn skadesaker fra Jølster for en halv million kroner, men regner med flere saker nå som mobildekningen kommer tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Grunnet forholdene har det hittil vært vanskelig å taksere alle skadene, i tillegg har området tidvis vært uten mobildekning. Erfaringsmessig antar vi at det trolig vil komme en del etterregistreringer etter hvert som folk får bedre oversikt over egne eiendeler og eventuelle skader, skriver forsikringsselskapet Tryg i en pressemelding.

Til sammen fem basestasjoner fra Telenor var nede i området som følge av raset. Torsdag ettermiddag er fire av basestasjonene i gang igjen, opplyser informasjonssjef i Telenor Roald Orheim til NTB.

Les også: Miniubåt søker etter antatt omkommet mann i Jølster

– Det er én basestasjon som gjenstår. Vi håper å få det ferdig i løpet av dagen, men tør ikke love noe, sier informasjonssjefen.

Telenor jobber også med å skjøte fiber i området. Arbeidet er komplisert og tidkrevende fordi de både må grave og sprenge for å legge fiberkablene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åpnet veien: Politiet åpnet fylkesvei i Jølster – like etter ble bil truffet av ras

Etter det kraftige regnværet tirsdag gikk det til sammen fem ras i Jølster. På E39, hovedfartsåren i Sogn og Fjordane, gikk det fire ras på en strekning på 3 kilometer. På fylkesvei 451 feide et bredt ras med seg veien ut i vannet.

Det bor over 1.300 personer i området, og minst 150 personer er blitt evakuert til hotell og skoler i nærheten.