Ingen under 16 år har omkommet i trafikken så langt i 2019

Til sammen har 14 personer mistet livet i sommermånedene juni og juli, viser foreløpige tall fra Statens vegvesen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Til sammen har 14 personer mistet livet i sommermånedene juni og juli, viser foreløpige tall fra Statens vegvesen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Få trafikkulykker i sommer gjør at 2019 kan bli året med færrest drepte i trafikken siden 1947. Så langt har ingen under 16 år mistet livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statistisk sett er sommeren preget av en større andel drepte i trafikken. Tallene for sommeren 2019 viser derimot en annen tendens.

Foreløpige tall fra Statens vegvesen viser at fire personer mistet livet på norske veier i juli. Dette er seks færre enn tilsvarende måned i fjor.

Til sammen har 14 mistet livet i trafikken i juni og juli – noe som er en solid nedgang fra i fjor, da tallet lå på 22. Ingen under 16 år har mistet livet i 2019-trafikken.

– Norske trafikanter er generelt flinke og ansvarlige i trafikken. Med stadig bedre veier og sikrere biler er risikoen for å bli drept eller skadd i en trafikkulykke blitt den laveste i verden, sier veidirektør Bjørne Grimsrud i en pressemelding.

I 2018 omkom 108 mennesker i trafikken. Fortsetter 2019 slik det har begynt, kan det ifølge Vegvesenets prognose bli under 100 drepte i trafikken i år. Dette vil være det laveste dødstallet på 71 år.

– Vi kan være på vei mot de laveste tallene for omkomne i trafikken på 71 år. Vi må tilbake til 1947 – da 94 omkom – for å finne tilsvarende lave tall, sier Grimsrud.

Så langt i 2019 har 54 mistet livet, noe som er en færre enn i de sju første månedene i 2018. Fremdeles er det voksne menn som dominerer statistikken, og blant de 54 er 42 menn og 12 kvinner.