Bil bekreftet tatt av jordskred i Jølster – mann savnet

Evakueringsarbeidet er krevende, opplyser alarmsentralen i Sogn og Fjordane. Flere hus i Vassenden sentrum var nær ved å bli truffet av jordras.
Evakueringsarbeidet er krevende, opplyser alarmsentralen i Sogn og Fjordane. Flere hus i Vassenden sentrum var nær ved å bli truffet av jordras. Foto: Hallstein Dvergsdal / Firda Tidend / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En bil ble tatt av jordskredet over fylkesvei 451 ved Årnes i Jølster, bekrefter politiet. En mann i 50-årene er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fikk onsdag ettermiddag bekreftet opplysningen om at en bil var tatt av raset.

– En mann i 50-årene er meldt savnet, og det er grunn til å tro at han kjørte bilen som ble tatt av skredet. Politiet er i kontakt med og følger opp mannens nærmeste pårørende, heter det i en pressemelding.

Det ble gjort overflatesøk i området med helikopter og båt etter at raset gikk tirsdag, uten resultat. Politiet kunne da ikke fastslå om noen var tatt av skredet.

– Når politiet endelig har fått bekreftet at det var en bil i jordskredet, fortsetter søket med alle tilgjengelige ressurser, i første omgang fra luften, skriver Vest politidistrikt i pressemeldingen.

Store jordmasser i vannet gjør søket vanskelig, men vær- og lysforholdene er bedre onsdag enn tirsdag.

– Det er fremdeles stor rasfare i området, og det må tas hensyn til sikkerheten til søkemannskapene. Det er ikke forsvarlig å sende ned dykkere eller småbåter tett på land så lenge rasfaren vedvarer, opplyser politiet.

Raset over fylkesvei 451 var et av flere store jordras i Jølster tirsdag. Rundt 150 mennesker er blitt evakuert.