Stort utbrudd av denguefeber i Bangladesh

Helsepersonell går mellom sengene til pasienter som er rammet av denguefeber ved Shaheed Suhrawardy-sykehuset i Bangladeshs hovedstad Dhaka. Foto: Mahmud Hossain Opu / AP / NTB scanpix
Helsepersonell går mellom sengene til pasienter som er rammet av denguefeber ved Shaheed Suhrawardy-sykehuset i Bangladeshs hovedstad Dhaka. Foto: Mahmud Hossain Opu / AP / NTB scanpix Foto: Mahmud Hossain Opu / AP

Bangladesh er rammet av det største utbruddet av denguefeber som er registrert. Sykehusene er overfylt og ressursene strukket til bristepunktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Virussykdommen som spres av mygg, er registrert i 61 av landets 64 distrikter.

Siden årsskiftet har myndighetene registrert 15.369 tilfeller. Av disse er det store flertallet registrert mellom 1. og 30. juli, totalt 9.683.

Tirsdag var rundt 4.400 personer innlagt på sykehus med denguefeber, mange av dem barn. Det er meldt om 14 dødsfall så langt.

Den svært tett befolkede hovedstaden Dhaka regnes som episenteret for utbruddet, og myndighetene har problemer med å få det under kontroll.

Denguefeber opptrer i tropiske strøk og spres av myggarter som hovedsakelig lever i bebodde områder. Viruset forårsaker alvorlige, influensalignende symptomer. Selv om det ikke finnes medisiner mot sykdommen i seg selv, er behandling for å unngå dehydrering viktig.

Personvernpolicy