De omkomne klatrerne ved Trollveggen blir foreløpig ikke hentet ut

To tsjekkiske klatrere er bekreftet omkommet ved Trollveggen. Dårlig vær og usikre forhold i området gjør at det foreløpig ikke har lyktes å hente dem ut.
To tsjekkiske klatrere er bekreftet omkommet ved Trollveggen. Dårlig vær og usikre forhold i området gjør at det foreløpig ikke har lyktes å hente dem ut. Foto: Ottar Rydjord / NTB scanpix

De to omkomne tsjekkiske klatrerne blir ikke hentet ut fra Trollveggen onsdag, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Etter en helhetsvurdering blir det ikke foretatt noen forsøk på uthenting av de omkomne i dag, skriver Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding onsdag formiddag.

– Uthenting av de to omkomne er et særdeles krevende oppdrag. Redningsmannskapenes sikkerhet kommer først og fremst. 330-skvadronen og den alpine redningsgruppen i Åndalsnes gjorde flere forsøk på å få de omkomne ut fra fjellet gjennom gårsdagen, men forsøkene måtte avbrytes. Det skyldtes flere forhold som vær og vind i tillegg til utfordringer med selve oppdraget, skriver politiet.

De opplyser samtidig at det jobbes med en plan for mulig oppstart torsdag.

De to tsjekkiske klatrerne begynte turen i fjellpartiet torsdag. Klatrerne skulle ha kontaktet pårørende lørdag, noe de ikke gjorde. Hovedredningssentralen mottok mandag en bekymringsmelding fra de pårørende og iverksatte deretter søk med redningshelikopter. Mandag ettermiddag ble klatrerne lokalisert i underkant av Trollveggen.

Personvernpolicy