Baby på Hønefoss døde av alvorlige hodeskader

Politioverbetjent Cecilie Sandbakken og politiinspektør Per Thomas Omholt under en pressekonferanse om saken tidligere denne måneden. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Politioverbetjent Cecilie Sandbakken og politiinspektør Per Thomas Omholt under en pressekonferanse om saken tidligere denne måneden. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Det elleve uker gamle barnet fra Hønefoss som ble innlagt på sykehus 15. juni med alvorlige skader, døde fredag. Foreldre er siktet for grov kroppsskade.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Etterforskningen pågår for fullt, og det vil snart oppnevnes sakkyndige for å vurdere hva som kan være årsaken til de alvorlige skadene som ble funnet på barnet, heter det i en pressemelding fra Sørøst politidistrikt.

Les også: Voldssiktet par får ikke være sammen med babyen sin

Siktet etter avhør

Helsepersonellet ved Ullevål sykehus mente at skadene var påført barnet. Etter å ha blitt avhørt, ble foreldrene, som er bosatt på Hønefoss, siktet i saken 20. juni.

– Den klinisk rettsmedisinske undersøkelsen og bevisene for øvrig viser at det er sannsynlighetsovervekt for at skadene på barnet er påført, sa politiinspektør Per Thomas Omholt på en pressekonferanse tidligere denne måneden.

Politiet har jobbet ut ifra tre teorier om hva som forårsaket skadene på det nå avdøde barnet. Den første er at skadene er påført barnet med vilje. Den andre hypotesen er at skadene er resultat av et uhell. Den tredje er at de alvorlige skadene har medisinske årsaker.

Les også: Foreldre siktet for livstruende vold mot elleve uker gammelt barn

Besøksforbud

Tidligere denne måneden uttalte politiet at barnet var utenfor livsfare, men at det risikerte å få hjerneskader livet ut, men barnet døde altså 26. juli.

Paret ble ilagt besøksforbud i forbindelse med siktelsen, men de har fått unntak fra besøksforbudet for møter med barnet til fastsatte tidspunkter.

Verken moren eller faren erkjenner straffskyld, og de to har stilt seg uforstående til siktelsen. Morens forsvarer, advokat Andreas Nyhaug, sier at både hun og familien er i dyp sorg.

Hva skjedde?

– Det å miste et barn er det verste man kan oppleve som forelder. Men de er selvfølgelig veldig interessert i og opptatt av å finne ut hva som har skjedd med barnet sitt. Forhåpentlig vil man få noe mer svar på det i tiden fremover, sier Nyhaug til NTB.

Advokat Jon Anders Hasle sier at faren fremdeles er helt uenig i at han har forårsaket noe som helst skade på barnet.

– Vi mener at svaret må finnes i medisinske årsaker. Akkurat nå er han dypt berørt av det som har skjedd de siste dagene, og har mer enn nok med å håndtere sorgen og ta vare på sine nærmeste, sier Hasle til NTB.