Dette skjer i dag

Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/ NTB scanpix
Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 30. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

A$AP Rocky-rettssaken starter

Rettssaken mot artisten A$AP Rocky starter i Stockholms tingsrätt. Tirsdag 30. juli, torsdag 1. august og fredag 2. august er satt av til saken.

Den amerikanske rapperen Rakim Mayers (30) – kjent under artistnavnet A$AP Rocky – og to andre er tiltalt for mishandling av en person i Stockholm 30. juni.

Norsk fregatt til NATOs reaksjonsstyrke

KNM Thor Heyerdahl forlater tirsdag Sjøforsvarets hovedbase Haakonsvern for å være i skarp beredskap for NATO. De neste fire månedene skal fartøyet patruljere i det nordlige Atlanterhavet.

Også KNM Helge Ingstad var en del av denne stående beredskapen da skipet forliste 8. november i fjor. Tidligere i sommer deltok den norske minerydderen KNM Hinnøy i NATOs stående minerydderstyrke.

Varslet væromslag etter hetebølgen

Etter ekstremvarme over store deler av Norge har meteorologene varslet et betydelig omslag i været med virkning fra tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Oslo og over det sørøstlige Norge varsles temperaturer ned mot 13 grader og med regn tirsdag. For Sør- og Vestlandet er omslaget ventet senere i uken, men også der mener meteorologene temperaturene skal kraftig ned fra mer enn 30 grader mange steder i helgen.

Amerikansk delegasjon til Kina

USAs finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer reiser til Shanghai for å gjenoppta direkte samtaler med mål om å løse handelskonflikten med Kina.

Det vil bli de første direkte samtalene siden dialogen mellom landene brøt sammen i mai da president Donald Trump anklaget kineserne for å bryte løfter.