Dette skjer i dag

Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/ NTB scanpix
Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 30. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

A$AP Rocky-rettssaken starter

Rettssaken mot artisten A$AP Rocky starter i Stockholms tingsrätt. Tirsdag 30. juli, torsdag 1. august og fredag 2. august er satt av til saken.

Den amerikanske rapperen Rakim Mayers (30) – kjent under artistnavnet A$AP Rocky – og to andre er tiltalt for mishandling av en person i Stockholm 30. juni.

Norsk fregatt til NATOs reaksjonsstyrke

KNM Thor Heyerdahl forlater tirsdag Sjøforsvarets hovedbase Haakonsvern for å være i skarp beredskap for NATO. De neste fire månedene skal fartøyet patruljere i det nordlige Atlanterhavet.

Også KNM Helge Ingstad var en del av denne stående beredskapen da skipet forliste 8. november i fjor. Tidligere i sommer deltok den norske minerydderen KNM Hinnøy i NATOs stående minerydderstyrke.

Varslet væromslag etter hetebølgen

Etter ekstremvarme over store deler av Norge har meteorologene varslet et betydelig omslag i været med virkning fra tirsdag.

I Oslo og over det sørøstlige Norge varsles temperaturer ned mot 13 grader og med regn tirsdag. For Sør- og Vestlandet er omslaget ventet senere i uken, men også der mener meteorologene temperaturene skal kraftig ned fra mer enn 30 grader mange steder i helgen.

Amerikansk delegasjon til Kina

USAs finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer reiser til Shanghai for å gjenoppta direkte samtaler med mål om å løse handelskonflikten med Kina.

Det vil bli de første direkte samtalene siden dialogen mellom landene brøt sammen i mai da president Donald Trump anklaget kineserne for å bryte løfter.

Personvernpolicy