Sjaman Durek: – Folk forteller meg at de vil henge meg fra et tre

Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek holder foredrag på Clarion hotell i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek holder foredrag på Clarion hotell i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Märtha Louises kjæreste går igjen hardt ut mot nordmenn, og hevder seg utsatt for rasisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter det ble kjent at sjaman Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise ble et par i våres, har det stormet rundt paret.

For sjamanen har kritikken gått på hans påståtte sjamanistiske evner, som å kunne snu atomer og helbrede mennesker med kreft.

Prinsessen har igjen blitt kritisert for kommersiell bruk av prinsessetittelen i forbindelse med parets landsomfattende turné, «Sjamanen og Prinsessen».

I et nytt intervju med The Sunday Times forteller Durek om opplevelsene fra da han var i Norge.

Han går inn på kjærligheten han har for den norske prinsessen, men også opplevelser av rasisme etter å ha preget overskriftene denne våren.

– Folk forteller meg at de vil henge meg fra et tre, at ingen «n****» skal komme inn på Slottet, at jeg er Rasputin, sier 44-åringen til The Sunday Times.

– En prøvelse

Avisen skriver at han på nettet er blitt omtalt som «den neste Meghan Markle», og ser likheten mellom rasismen hun ble utsatt for da hun ble gift med prins Harry og hvordan han selv har opplevd det med Märtha.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en prøvelse for en farget å komme inn i kongefamilien, sier han til The Sunday Times, og legger til at det er en annen historie når det er en kvinne som blir sammen med en mann.

Les også: Nær halvparten mener Märtha Louise og Durek Verrets forhold svekker monarkiet

– Folk er utilpass med at en hvit kvinne velger en mørkhudet mann som er «sjaman» og sjelseksuell. Det skaper bølger. Vi endrer ting ved å være forelsket. Vi kan ikke bli opprørte over det. Dette er en tid for utvikling. Folk er stadig på heksejakter. Det har ingenting med meg eller Märtha å gjøre. Det har med dem å gjøre, sier Durek til The Sunday Times.

– Rasebaserte undertoner

Durek har også tidligere gått langt i å beskylde nordmenn for rasisme, noe han gjorde overfor Daily Mail-spaltist Jan Moir i slutten av mai.

– Det var latterlig. Det var definitivt rasebaserte undertoner. Det eneste stedet jeg følte at jeg fikk kjærlighet var fra Märtha, vennene hennes, hennes familie og folkene som kom på seminarene, er Durek sitert på i Daily Mail-spalten.

Les også: Verrett: – Jeg og Märtha Louise splitter ingen