Millioner satt av til svømmeopplæring står ubrukt

Barn på svømmekurs hvor hensikten er å bli trygg under og over vann. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Barn på svømmekurs hvor hensikten er å bli trygg under og over vann. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere millioner kroner satt av til svømmeopplæring til barn i barnehage og til innvandrere står ubrukt selv om mange har dårlige svømmeferdigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at regjeringen satte av til sammen over 100 millioner i 2017 og 2018 står fremdeles over 8 millioner igjen som kommunene kunne ha fått i tilskudd.

– Vi sitter igjen med ubrukte midler og ser samtidig at både barn og innvandrere har for dårlige svømmeferdigheter, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) til VG.

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) viser blant annet til kulturelle forskjeller til at mange barn ikke lærer seg å svømme. Tradisjonelt har det vært en forventning om at det er foreldrenes ansvar å lære barn å svømme.

– Og så er det ikke alle foreldre som har forutsetningen, kunnskapen eller forståelsen for hvor viktig det er å kunne svømme i Norge, eller hvor viktig vannlek er for barn, sier hun til avisen.

Hittil i år har 45 mennesker druknet her til lands. Det er 15 færre enn i samme periode i fjor, viser tall som Redningsselskapet slapp forrige uke. Tre personer mistet livet eller er antatt omkommet i drukning i løpet av helgen. I tillegg til drukningene har det i løpet av helgen også vært flere tilfeller hvor folk har blitt reddet opp av vannet i live.