Sju leiligheter totalskadd i Kvinesdal omsorgssenter

Det brenner i fem-seks leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter, melder 110-sentralen i Agder. Det skal ikke være fare for liv, ifølge politiet.
Det brenner i fem-seks leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter, melder 110-sentralen i Agder. Det skal ikke være fare for liv, ifølge politiet. Foto: Tor Magne Gausdal / Avisen Agder / NTB scanpix

Et bygg med sju leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter er totalskadd i en voldsom brann søndag ettermiddag. Ingen er skadd i brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskaper fra flere stasjoner ble sendt til stedet for å hjelpe til med å hindre spredning til andre bygg. Leilighetsbygget som begynte å brenne ved 17-tida, består altså av sju leiligheter.

– Det er full fyr i flere leiligheter. Ansatte på stedet sier de har kontroll på personene som bor i leilighetene, og at det jobbes med å begrense skadene, sa operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til NTB en tid etter brannen brøt ut.

Klokken 18.20 melder brannvesenet at ting er under kontroll.

– Den er under kontroll. Det er litt røyk ennå, men det er ikke så hektisk som det var i starten, bekrefter Repstad.

Innsatsleder Jon Inge Aasen sier til Fædrelandsvennen at det ikke lenger er noen spredningsfare.

Hjelp fra nabokommunene

Ressurser ble kalt inn fra Mandal, Kvinesdal, Kvinlog, Lyngdal og Flekkefjord.

Det brant kraftig i et leilighetsbygg bestående av sju leiligheter i Kvinesdal søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Det brant kraftig i et leilighetsbygg bestående av sju leiligheter i Kvinesdal søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Bilder fra stedet viser kraftige flammer i leilighetene og massiv røykutvikling.

Politiet i Agder tvitret rundt 17.45 at bygget er totalskadd, men at det ikke er meldt om personskader. En person ble undersøkt for røykskade, men funnet uskadd. Politiet meldte om brannen klokka 17.11.

Innsatsleder Geir Ljungqvist fortalte Lister24 at alle nærliggende leiligheter ble evakuert under brannen.

Beboere tas hånd om

Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug (KrF) sier til NTB at det er opprettet en gruppe som tar hånd om dem som bor i leilighetene, og at det blir ordnet med soveplass.

– Det blir tatt hånd om. Det holder de på med nå, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Det brenner i fem-seks leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter, melder 110-sentralen i Agder. Det skal ikke være fare for liv, ifølge politiet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Det brenner i fem-seks leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter, melder 110-sentralen i Agder. Det skal ikke være fare for liv, ifølge politiet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Kvinlaug sier rundt 19.15 at alle pårørende er blitt varslet.

Politiet anbefaler beboere i Kvinesdal sentrum å lukke vinduer og dører på grunn av vinden og den kraftige røykutviklingen.

Uklart tilløp

Foreløpig er det uklart hvordan brannen startet.

– Vi vet hvilken leilighet det startet i. Det gjenstår å avhøre han som bor der, for å høre hva som har skjedd, sier Repstad.

Han sier videre at seks av de sju leilighetene i bygget er totalskadd, og at den siste er helt utbrent.

Personvernpolicy