Dette skjedde i natt

Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix
Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 28. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 1.000 pågrepet under protest i Moskva

Russisk politi slo hardt ned på demonstranter som på ny krevde at opposisjonen får stille med kandidater i høstens ordførervalg. Over 1.000 ble pågrepet.

Flere av pågripelsene var voldelige, og politiet brukte batonger mot flere av dem som lørdag protesterte uten tillatelse fra russiske myndigheter.

Trump angriper amerikansk storby

President Donald Trump ble lørdag igjen anklaget for rasisme etter at han angrep en framstående demokratisk politiker og kalte byen hans, Baltimore, et rotteinfisert kaos.

Trumps Twitter-utfall var rettet mot den svarte kongressrepresentanten Elijah Cummings, som i det siste har beskyldt Trump for rasisme etter utfallene mot fire kvinnelige politikere og kritisert forholdene for migranter ved grensa.

Mann antas omkommet i drukningsulykke i Hemnessjøen

Politiet antar at mannen som falt ut av en båt i Hemnessjøen i Akershus natt til søndag, er omkommet. Søket etter 20-åringen er avsluttet.

Politiet fikk melding om hendelsen ved Sjølyst i Hemnessjøen klokken 00.49. Om lag to timer senere ble søket etter mannen avsluttet.

Dagsrevyen sliter digitalt

600.000 ser på Dagsrevyen klokken 19 hver dag, men bare 20.000 av dem ser på NRKs strømmetjeneste på nett, skriver VG.

Avisen skriver at for aldersgruppen 20–29 år og 30–39 år er rundt en tredel av deres totale seertid på NRK via strømmetjenestene. Langt lavere er tallene blant de eldste aldersgruppene, opplyser analysesjef Kristian Tolonen i NRK. Blant dem over 50 år er mindre enn 10 prosent av deres totale seertid basert på strømming.

Norsk 16-åring vant VM i dataspillet Fortnite

Emil Bergquist Pedersen («Nyhrox») og hans østerrikske partner stakk av med hovedpremien på 3 millioner dollar da de vant Fortnite World Cup i New York.

Som duo spilte de sammen seks kamper før det ble klart at de hadde vunnet, ifølge VG. Selv beholder Pedersen, som er fra Re i Vestfold, 1,5 millioner dollar (cirka 13 millioner kroner).