Lege i Notodden fratatt autorisasjonen

En lege er fratatt autorisasjonen etter at Statens helsetilsyn har konkludert med at legen er uegnet til å utøve sitt yrke som lege forsvarlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I vedtaket fra Statens helsetilsyn heter det at legen er uegnet på grunn av «uforsvarlig virksomhet», «grove pliktbrudd» og «grov mangel på faglig innsikt». Og tilsynet har konkludert med at legen ikke kan titulere seg som lege, skriver Varden

Legen har ifølge avisen vært ansatt i sju forskjellige kommuner rundt om i Norge fra mars 2014 til mai 2019. Flere steder har det blitt rettet klager mot legen, deriblant i Notodden.

Helsetilsynet trekker fram en episode fra Notodden, der legen mente en pasient hadde ryggplager og store smerter som følge av en vond rygg. Senere viste det seg at pasienten hadde en tumor i hodet.

Legen hevder i sitt svar til tilsynet at «det overhodet ikke forelå noen symptomer som skulle gi antydning til å tenke i den retningen».

Videre ble det i Notodden sendt en bekymringsmelding fra kommunelegen med seks konkrete klager og avvik fra ulike hold. Ifølge avisen skal dette blant annet ha gått på kommunikasjonsproblemer.

Legen ble også tatt ut av legevaktsamarbeidet fordi ledelsen mente legen «hadde omfattende kompetansemangler».

Avisen har gjort forsøk på å komme i kontakt med legen, men har ikke lykkes.

Personvernpolicy