Gresk politi: Norsk 18-åring kan slippe fengsel selv om han blir dømt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske 18-åringen som er siktet for drapsforsøk på en kamerat på feriebesøk i Hellas, kan slippe fengsel selv om han skulle bli dømt, ifølge gresk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktede mannen ble onsdag løslatt etter å ha sittet i varetekt i to dager. Samme dag reiste han hjem til Norge.

Mannen, som nekter straffskyld, skal møte i retten i Hellas om et halvt års tid. Det er imidlertid usikkert om han i det hele tatt må i fengsel dersom han skulle bli dømt i saken.

– Man har tre muligheter dersom han blir dømt. Det kan hende det blir sendt ut en internasjonal arrestordre, eller så kan han risikere å bli fengslet dersom han kommer til Hellas. Det kan også hende han aldri vil bli pågrepet og ikke må sone en fengselsstraff, opplyser gresk politi til VG.

– Hver sak er helt individuell, dermed er det umulig å si noe om hva som kommer til å skje i denne saken, sier politibetjent Christos Chasiotis.

Den skadde jevngamle kameraten ble innlagt på sykehus i Aten, men er ifølge sin bistandsadvokat nå også tilbake igjen i Norge.

18-åringen ble pågrepet av gresk politi etter en voldsepisode på et hotell på øya Ios natt til mandag, mistenkt for å ha skadet kameraten sin med en knust flaske. Gjerningspersonen og fornærmede er begge fra Bærum. De var på tur med den østerrikske reisearrangøren Life is a beach party, som arrangerer russeturer.