Mann erkjenner knivstikking i Odda

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 36 år gammel mann som er siktet for drapsforsøk etter en knivstikking Odda i april, erkjenner å ha stukket med kniv, men sier det var i selvforsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge siktelsen tok den siktede mannen først hånden sin rundt halsen til 24-åringen, før han stakk en kniv én eller flere ganger i brystet hans, skriver Bergensavisen.

Stikksåret, som var mellom 10 og 20 centimeter dypt, blir av rettsmedisiner Inge Morild beskrevet som «livstruende». 24-åringen ble etter hendelsen 23. april fraktet til sykehuset i Odda hvor han ble operert for skadene.

Ifølge fengslingskjennelsen fra Bergen tingrett har den siktede mannen herkjent å ha stukket 24-åringen mens han var full. 36-åringen har også oppgitt at han forsvarte seg.

Samme kveld som voldshendelsen ble 36-åringen pågrepet og siktet for drapsforsøk. Siden har han sittet varetektsfengslet. Tirsdag ble varetektsfengslingen forlenget med ytterligere fire uker.

Retten frykter at dersom mannen løslates, vil han kunne forlate landet og unndra seg straffeforfølgelse.

Politiet har tidligere opplyst at den fornærmede mannen og siktede kjente hverandre før den alvorlige voldshendelsen. Lensmann Terje Kvalvik i Hardanger har sagt til Hardanger Folkeblad at det hele startet som en nabokrangel, som utartet.