Svak nedgang på Oslo Børs

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Golden Ocean Group fikk en kraftig nedgang da hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,3 prosent til 871,88 poeng onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med den siste nedturen har hovedindeksen likevel hatt en samlet oppgang på 1 prosent denne uken.

På toppen av omsetningslisten havnet Equinor, som steg 0,06 prosent til 165,2 kroner. Nest mest omsatt var Telenor, som sank 1,2 prosent. Norsk Hydro var tredje mest omsatt og steg 1 prosent. NEL gjorde det best blant de mest omsatte selskapene, med en oppgang på 1,5 prosent. Golden Ocean Group gjorde det svakest, med et kursfall på 5 prosent.

Shippingsektoren utmerket seg mest i negativ retning og endte ned 0,9 prosent. I motsatt retning var det IT-sektoren som markerte seg, med en vekst på 0,3 prosent.

Prisen for et fat nordsjøolje ligger på 64,18 dollar, en prisøkning på 35 cent. Amerikansk lettolje (WTI) koster 57,05 dollar per fat, som tilsvarer en oppgang på 28 cent.

Onsdag styrket kronen seg med 0,5 prosent mot euro. 1 euro koster nå 9,64 kroner. Mot amerikanske dollar styrket kronen seg med 0,2 prosent, og det innebærer at 1 dollar koster 8,65 kroner. Den siste uken har kronen falt 0,2 prosent mot euroen og 1 prosent mot dollaren.

Så langt hadde det amerikanske markedet hatt en blandet start på dagen. Rundt klokken 17.30 var den toneangivende indeksen S&P 500 ned 0,02 prosent, mens Dow Jones hadde gått ned 0,4 prosent. Nasdaq klatret 0,2 prosent.

For de viktigste børsene i Europa ble det en blandet dag. I Frankfurt steg den tyske DAX-indeksen med 0,4 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris sank 0,2 prosent. Ved 17.30-tiden lå FTSE 100-indeksen i London an til å synke med 0,6 prosent.

Nikkei-indeksen i Japan vokste 0,4 prosent, mens Hongkong-børsen endte med en oppgang på 0,2 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden