Fastlimte klimaaktivister må møte i retten

I mai blokkerte gruppen Extinction Rebellion Norge inngangen Norges Bank, og krevde at oljefondet trekkes ut av kull. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I mai blokkerte gruppen Extinction Rebellion Norge inngangen Norges Bank, og krevde at oljefondet trekkes ut av kull. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju demonstranter som i mai limte seg fast til Norges Bank, må møte i retten etter at de ikke har betalt foreleggene de ble ilagt av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver TV 2.

Det var 24. mai at demonstrantene fra gruppen Extinction Rebellion Norge limte seg fast i Norges Bank og blokkerte inngangen.

Demonstrantene hadde plakater med budskap som «Oljepenger – Svik mot framtida» og «Vi drukner andre nasjoner», samt krav om at oljefondet trekker seg ut av kullvirksomhet.

Bakgrunn : Fastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank

Ifølge TV 2 står det i forelegget til en av demonstrantene at hun nektet å flytte seg til tross for pålegg fra politiet. Hun måtte derfor bæres ut av Norges Banks lokaler. Hun er siktet for å forstyrre fred og orden, samt å ikke rette seg etter politiets pålegg.

Forelegget er på 15.000 kroner, men vil i retten bli økt til 18.000 kroner.