Wiborg: – 50 prosent sjanse for at Frp går ut av regjering

Frp-politiker Erlend Wiborg mener det er 50 prosent sjanse for at Frp fortsetter i regjering til høsten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Frp-politiker Erlend Wiborg mener det er 50 prosent sjanse for at Frp fortsetter i regjering til høsten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Høyre-podkasten Stortingsrestauranten sier Frp-politiker Erlend Wiborg at det er 50 prosent sjanse for at Frp fortsetter i regjeringen, ifølge NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-representanten på Stortinget blir bedt om sin vurdering av hvor sannsynlig han mener det er at partiet sitter i regjering.

– Femti-femti. Ikke noe mer enn det, er svaret.

Overfor NRK utdyper han at det handler om partiets resultater i regjering.

– Får vi nok gjennomslag i regjering, så blir vi sittende. Får vi ikke nok gjennomslag, så går vi ut av regjering. Så enkelt er det, sier Wiborg.

Les også: Jensen og Listhaug avfeier at Frp er i krise

Frp har hatt dårlige meningsmålinger den siste tiden. På Kantar TNS' julimåling for TV 2 fikk partiet en oppslutning på 7,5 prosent. Partiet har ikke hatt lavere oppslutning siden 1995. Partiet hadde 13,8 prosent oppslutning før årsskiftet, men siden da har pilene pekt nedover.

Partiet har slitt med bompengesaken, og 5. juni ble det kalt inn til krisemøte i landsstyret i Frp på grunn av situasjonen. Landsstyret vedtok seks punkter med bompengekrav til Frp-statsrådene. Jensen har sagt at hun vil løse bompengekrisen i august.