Flere organisasjoner vil ha nye utredninger av vindkraft

En rekke steder i Norge har hatt vindkraftutbygging de siste årene. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
En rekke steder i Norge har hatt vindkraftutbygging de siste årene. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet ber om ny behandling av vindkraftkonsesjoner der utbyggingen ikke har startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Klassekampen har de tre organisasjonene sendt et brev til statsrådene i Olje- og energidepartementet og i Klima- og miljødepartementet med dette kravet fordi de mener at de tidligere utredningene ikke er gode nok.

– Vi hører om skrekkeksempler der biologer har vært ute og kartlagt i bare to dager i områder på flere titalls kvadratkilometer, sier generalsekretær Maren Esmark i Norges Naturvernforbund.

Statssekretær Liv Lønnum (Frp) i Olje- og energidepartementet opplyser til Klassekampen at hun ikke har lest brevet, men på generelt grunnlag opplyser hun at det verken er aktuelt å få nye miljøfaglige vurderinger for allerede utdelte konsesjoner eller å trekke tilbake konsesjoner.

– Konsesjonene er gitt, og de er tuftet på solide faglige vurderinger. De er sendt på høring, og alle har hatt mulighet til å komme med innvendinger, sier Lønnum.

Departementet opplyser at organisasjonene skal få svar på brevet og at det kommer et forslag om tidspunkt for et møte etter sommerferien.