Valgekspert: – KrFs situasjon er ­overraskende bra

Johan Giertsen er blant dem som står bak Pollofpolls.no. Her er han fotografert under Arendalsuka i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Johan Giertsen er blant dem som står bak Pollofpolls.no. Her er han fotografert under Arendalsuka i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med to måneder igjen til valget er målingene svake for KrF. Men sett i lys av striden i fjor sier valgekspert Johan Giertsen at situasjonen er overraskende bra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gjennomgang av lokale målinger utført av nettstedet pollofpolls.no viser at Kristelig Folkeparti mister velgere i 88 av 107 kommuner. Sammenligningen er gjort mellom kommunevalget i 2015 og målinger fra det siste halvåret, skriver avisa Dagen.

Johan Giertsen, som er en av dem som står bak nettstedet, setter de svake målingene i sammenheng med partiets retningsvalg i fjor, da det valgte å gå inn i Erna Solbergs regjering.

– Andelen som holder fast ved KrF, er på mange måter høy, sett i lys av den skjærsilden som de var gjennom i fjor. Man kan ikke ­vurdere KrF løsrevet fra den striden. Sett i lys av den er KrFs ­situasjon overraskende bra, sier Giertsen.