Fergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj

Oslo 20190629. En person på båre blir tatt ombord i en båt fra Oslo brann- og redningsetat, etter at fergen Oslo XI kolliderte med brygga på Hovedøya utenfor Oslo. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Oslo 20190629. En person på båre blir tatt ombord i en båt fra Oslo brann- og redningsetat, etter at fergen Oslo XI kolliderte med brygga på Hovedøya utenfor Oslo. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fergen Oslo XI, som den 29. juni kolliderte med brygga på Hovedøya utenfor Oslo, er tilbake i drift. Årsaken til hendelsen er fortsatt ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjøfartsdirektoratet inspiserte fergen forrige uke, skriver Teknisk Ukeblad.

– Inspektøren vår var med på en prøvetur på halvannen time og hadde ingenting å anmerke, slik at ferja nå kan gå som normalt igjen, skriver kommunikasjonsrådgiver Kari Stautland i Sjøfartsdirektoratet i en epost til bladet.

Både Sjøfartsdirektoratet og Havarikommisjonen for sjø ble varslet etter ulykken, og Havarikommisjonen har bestemt seg for å ikke undersøke ulykken.

Et øyenvitne fortalte NTB etter ulykken at fergen kom inn mot brygga med stor fart. Ifølge øyenvitnet var det rolig på brygga, men kaotisk på båten.

I kjølvannet av ulykken har dykkere undersøkt propellen for å se om tau eller andre ting kunne ha festet seg i den, uten å finne noe.

Bakgrunn: Åtte skadd i fergekollisjon i Oslo

Motoren og girkassen ble også undersøkt, men der var det heller ingen feil. Pål Ruud, som er daglig leder i Oslo-fergene, som driver Oslo XI, renvasker også skipperen, som han framholder at ikke gjorde noe galt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er alltid dumt å ikke finne en konkret årsak. Men fergen er testet godt nå, og vi hadde ikke fått den godkjent hvis ikke alt var i orden, sier Ruud til Teknisk Ukeblad.

Ble etterforsket: Politiet i gang med å granske ferjeulykken på Hovedøya

Totalt åtte personer ble skadd da fergen kolliderte med fergekaia på Hovedøya utenfor Oslo. Én person ble sendt til Ullevål sykehus, mens fem ble sendt til legevakten. Fergen har plass til 236 passasjerer, men det var kun 134 passasjerer om bord på turen fra Rådhuskaia i Oslo sentrum til Hovedøya.