Skuespillerne vil ha betalt for strømming av teaterforestillinger

Dagens tariffavtale mellom Norsk Skuespillerforbund og Spekter gjelder fram til neste hovedforhandling i 2020. Da vil førstnevnte ha teaterstrømming inn i avtalen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Dagens tariffavtale mellom Norsk Skuespillerforbund og Spekter gjelder fram til neste hovedforhandling i 2020. Da vil førstnevnte ha teaterstrømming inn i avtalen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespillerforbundet vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Ny hovedforhandling er neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag er det nyoppstartede Applaus Scene og NRK som tilbyr strømming av teaterstykker. Leder av Norsk Skuespillerforbund, Knut Alfsen, sier til Klassekampen at de ønsker å inngå en tariffavtale med Applaus Scene og andre som strømmer teater.

Dagens tariffavtale mellom Spekter og Skuespillerforbundet gjelder fram til neste hovedforhandling i 2020. Da vil forbundet ha teaterstrømming inn i avtalen.

Alfsen sier det er mulig for Applaus Scene å gå inn i avtalen dersom de selv ønsker det og melder seg inn i Spekter. Alternativt, sier Alfsen, kan forbundet inngå en egen avtale som bare gjelder strømming av forestillinger.

Leder Monica Boracco for Applaus Scene sier det ligger an til at de går inn i Spekter.

– Fra den posisjonen kan vi jobbe med avtaleverket på en god måte, sier hun til avisen.

Selskapet har foreløpig avtaler om å strømme tre teaterproduksjoner som de har filmet. Disse vil være tilgjengelige for skoler og institusjoner fra høsten.