Trønderenergi har anmeldt vindkraftaksjonist

Vindkraftutbyggingen har lenge vært en omstridt sak på Frøya, og det har blitt arrangert gjentatte demonstrasjoner mot utbyggingen. Her fra en demonstrasjon i april. Foto: Ronny Teigås / NTB scanpix
Vindkraftutbyggingen har lenge vært en omstridt sak på Frøya, og det har blitt arrangert gjentatte demonstrasjoner mot utbyggingen. Her fra en demonstrasjon i april. Foto: Ronny Teigås / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trønderenergi har politianmeldt vindkraftkraftaksjonist for tre forhold som skal ha skjedd ved anleggsområdet i Nessadalen på Frøya, skriver Adresseavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Personen anmeldt for de tre forholdene er leder Eskil Sandvik i aksjonsgruppa «Nei til vindkraft på Frøya, opplyser selskapet til avisa.

Ifølge konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Trønderenergi, Stig Tore Laugen, dreier to av de tre anmeldte forholdene seg om mindre hærverk mot hengelåser ved anleggsområdet.

Den siste anmeldelsen går ifølge Laugen på at aksjonsleder Sandvik, sammen med en ikke kjent person, i begynnelsen av juli gikk innenfor sikkerhetssonen mens det pågikk sprengningsarbeid.

– Det er direkte farlig å gå inn å stille seg ved en armert sprengladning som skal sprenge fjell. Vi er redde for at folk skal komme til skade, sier Laugen.

Aksjonslederen for vindkraftmotstanderne på Frøya benekter ikke overfor Adresseavisen at han var på anleggsområdet den aktuelle dagen. Sandvik sier han skulle dokumentere det han beskriver som miljøkriminalitet ved anlegget.

Vindkraftaksjonisten deler ikke Trønderenergis oppfatning av at det var en farlig situasjon, og håper politiet henlegger anmeldelsen.