Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden

Et helikopter deltar i søket i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane. Foto: Asbjørn Eikerol / NTB scanpix
Et helikopter deltar i søket i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane. Foto: Asbjørn Eikerol / NTB scanpix Foto: Asbjørn Eikerol / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er savnet etter at han falt over bord fra en fritidsbåt i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane. De to barna hans tas hånd om av familie og kriseteam.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mottok melding om saken klokken 12.05 torsdag. Flere vitner meldte om at en mann hadde falt over bord fra en båt som var ute mellom Bjerganeset og Holmen i Dalsfjorden i Fjaler kommune.

– Vi ble varslet av andre båter som befinner seg i nærheten. Båten befant seg cirka 200 meter utenfor Bjerganeset, sier operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt til NTB.

Et redningshelikopter ble sendt til området, men avsluttet ved 14.30-tiden søket. Redningsskøytene Utvær og Simrad Buholmen er satt inn i arbeidet, i tillegg til dykkere.

– Overflatesøk og strandsøk vil fortsette. Røde kors-mannskaper stiller med båt og vannscootere, melder operasjonssentralen.

Sivilforsvaret og frivillige deltar i strandsøk, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge. I tillegg er det satt inn en undervannsrobot.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søket foregår på begge sider av Dalsøyna og innover mot Dale. I tillegg søkes det også utover i Dalsfjorden.

To barn var også i båten, og det er barnas far som er savnet, bekrefter politiet. Kommunens kriseteam er varslet og følger opp familien.

Det er gode søkeforhold i området, med relativt stille vær, opplyste Ståle Jamtli ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB tidligere torsdag ettermiddag.