Raja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet

Abid Raja krever effektivitet i jernbanearbeidet til Bane Nor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Abid Raja krever effektivitet i jernbanearbeidet til Bane Nor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Abid Raja (V) krever grep etter Aftenpostens oppslag om Bane Nors arbeid langs stengte jernbanestrekninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå må toppene ta grep og sørge for effektivitet av hensyn til pendlere og brukere som blir frustrerte over innstillinger, forsinkelser og buss for tog, sier Venstre-nestleder Abid Raja til avisen.

På en av dagene med mest buss for tog denne sommeren, fløy avisen med helikopter over stengte strekninger. Bildene fra turen viste små grupper av arbeidere og noen få maskiner, men lange strekninger uten aktivitet.

Bane Nor har forsikret at aktiviteten ved stengte strekninger er høy, men tilføyer at det kunne vært gjort mer. De peker på budsjetter og tilgang på ressurser.

– Vi gjør alt vi kan for å gi et bedre tilbud til kundene. I sommer bygger vi ny jernbane i Moss, Ski og Oslo samtidig som vi utnytter den togfrie sommeren til å vedlikeholde eksisterende strekninger. Målet er kortere reisetid og bedre punktlighet, sier konsernsjef Bjørn Kristiansen i Bane Nor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Bane Nor er jernbaneprosjektene på Østlandet så mange at det kan bli buss for tog hver eneste sommer i over ti år.

Administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport, Are Kjensli, stusser over at Bane Nor skylder på budsjettstørrelser.

– Er det én sektor som har fått nok penger, er det jernbanesektoren. Har man for lite til sommerens arbeider, må det være fordi man ikke klarer å forvalte midlene man har til rådighet, sier han.