Maren Uelands familie vil bruke oppreisning i marokkanske fengsler

Maren Uelands familie vil at hennes oppreisning skal brukes til forebygging av terror i marokkanske fengsler. Her er mor til Maren Ueland, Irene Ueland når hun tar imot en kondolanseprotokoll fra den marokkanske befolkningen. Ambassadør Lamia Radi overrekker protokollen med ordfører Reinert Kverneland til stede. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Maren Uelands familie vil at hennes oppreisning skal brukes til forebygging av terror i marokkanske fengsler. Her er mor til Maren Ueland, Irene Ueland når hun tar imot en kondolanseprotokoll fra den marokkanske befolkningen. Ambassadør Lamia Radi overrekker protokollen med ordfører Reinert Kverneland til stede. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Maren Uelands familie ønsker å bruke oppreisningen i rettssaken til forebygging av terror i marokkanske fengsler, ifølge den norske bistandsadvokaten deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har lenge vært uklart om familien Ueland ville kreve oppreisning fra den marokkanske stat. Nå har familien besluttet å kreve oppreisning for å forhindre at en lignende terrorhandling skjer igjen, skriver Stavanger Aftenblad.

Dersom retten finner at det er grunnlag for oppreisning, vil pengene gå til stiftelsen som de etterlatte skal opprette i Maren Uelands navn. Tanken med stiftelsen er å videreføre hennes tankesett og visjoner.

Stiftelsen vil konsentrere seg om forebygging av terror, gjennom arbeid i fengsler og arbeid med utdanning i Marokko, ifølge familiens bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen. Den opprinnelige tanken var at arbeidet i stiftelsen bare skulle rette seg mot urbefolkning.

Maren Ueland fra Bryne og hennes danske studievenninne Louisa Vesterager Jespersen ble drept i nærheten av Imlil i Atlasfjellene i desember i fjor. I alt 24 menn står tiltalt i rettssaken etter drapene.

Det er fra tidligere kjent at Louisa Vesterager Jespersens familie krever en erstatning på 10 millioner marokkanske dirham, nærmere 9 millioner norske kroner.

Personvernpolicy