To svindelsiktede menn må møte Nav i retten for andre gang

To menn er tiltalt for å svindlet Nav for 2,2 millioner kroner. I oktober kommer rettssaken opp for andre gang fordi den ene meddommeren jobber i Nav. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
To menn er tiltalt for å svindlet Nav for 2,2 millioner kroner. I oktober kommer rettssaken opp for andre gang fordi den ene meddommeren jobber i Nav. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To menn er tiltalt for å ha svindlet Nav for 2,2 millioner kroner. I oktober må de møte i retten på ny etter at den ene meddommeren var inhabil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor dømte Oslo tingrett mennene til fengsel i ett år, og til å betale Nav nærmere 1,1 millioner kroner i erstatning.

Nå kommer rettssaken opp på ny etter at Borgarting lagmannsrett opphevet dommen fordi en av de to meddommerne jobber i Nav, skriver Nettavisen.

En 71 år gammel mann er tiltalt for å ha fått utbetalt urettmessig uførepensjon samtidig som han skal ha mottatt lønn.

Fra 1. januar 2005 til 31. oktober 2012 fikk mannen utbetalt trygdeutbetalingene fra Nav. Men på samme tid, og fram til 2010, var 71-åringen ansatt i en stor og kjent norsk bedrift. Han skal ha mottatt minst 1.830.000 kroner i lønn fra selskapet i denne perioden, men oppga ikke hele inntekten til Nav.

Arbeidsgiveren hans, en 56 år gammel mann, er tiltalt for å ha medvirket til Nav-svindelen som totalt beløper seg til 2.212.774 kroner.

Til Nettavisen sier mennenes advokater at deres klienter ikke erkjenner straffskyld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden