Kontroll på brann på Bømlo – evakuerte sendt hjem

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet har kontroll på brannen som søndag ettermiddag startet i en hytte på Bømlo. Beboere på østsiden av øya ble evakuert etter at brannen spredte seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De evakuerte er nå i ferd med å bli sendt hjem. Vi oppretter straffesak på brannen, opplyser politiet ved 20.30-tiden.

En time tidligere opplyste politiet at det begynner å bli kontroll på brannen.

Brannen starten i en hytte, som raskt ble overtent. Politiet fant kort tid etter at det ikke befant seg noen inne i hytta, men brannen spredte seg etter hvert videre til vegetasjonen på østsiden av hytta.

– Nå har vi evakuert rundt 30 personer til en kai på østsiden av øya. I tillegg er det noen som har kjørt bort fra hyttene sine, sier operasjonsleder Victoria Hillveg i Sørvest politidistrikt til NTB ved 19-tiden.

Fem personer har vært eksponert for røyk. Én av dem ble sendt til legevakten, mens de fire andre ble ivaretatt av helsepersonell på stedet.

For å få kontroll på brannen, bad brannvesenet om bistand av et skogbrannhelikopter. I tillegg ble Sivilforsvaret spurt om å bistå i slukningsarbeidet. Ved 19.30-tiden meldte politiet at brannhelikoptrene har returnert.

Brannvesenet bad nødetatene om å holde en sikkerhetsavstand på om lag hundre meter rundt hytta. Årsaken var at det befant seg en gassbeholder i boden på hytta.

Politiet meldte om brannen like etter klokken 17.