En død etter at brannbil kjørte av veien

Hør intervju med innsatsleder i videoen over.

En mann omkom da en brannbil, som rykket ut på et mulig livreddende oppdrag, kjørte av veien i Kvinesdal i Vest-Agder. To andre ble lettere skadd i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt fem personer var involvert i ulykken, som skjedde på Vesterdalsvegen på fylkesvei 465. To personer kjørt til sykehus med lettere skader.

Brannsjef Jon Inge Aasen ved Åmot brannstasjon bekrefter overfor VG at brannmannskapene som havnet i ulykken, selv var på et mulig livreddende oppdrag.

– Dette er en moderne og bare to år gammel brannbil, som er godt utstyrt. Meldingen som kom inn, handlet om trafikkulykke med traktorvelt og fastklemte personer. De kjørte for å redde liv, sier han til avisen.

Den omkomnes pårørende er blitt varslet. Brannsjefen var søndag ettermiddag på sykehuset for å treffe både de pårørende og de to som ble lettere skadd.

– Det er klart at det var en sterk opplevelse. Vi er så tette på en liten brannstasjon. Det er en fryktelig tøff dag for oss alle, sier Aasen.

Brannmann omkom

Politiet meldte om ulykken på Twitter ved 12.45-tiden søndag formiddag.

– En av brannmennene omkom under utrykningen. Vi kan ikke si noe mer om foranledningen til ulykken, sa politioverbetjent Anita Kleveland ved Felles Straffesaksinntak hos Agder politidistrikt til NTB ved 15-tiden.

– Det er alltid alvorlig når noen dør under tjenesteutførelse, sa Klevland.

Ingen andre involvert

Krimteknikere fra politiet jobber på stedet sammen med Havarikommisjonen og ulykkesgruppen hos Statens vegvesen.

Ingen andre kjøretøy var involvert. Fylkesvei 465 ble sperret som følge av ulykken.

Fædrelandsvennen skriver at brannbilen var på vei til traktorulykken i Kvinesdal som ble varslet klokken 12.08. To personer var i traktoren da den veltet på Vesterdalsvegen på fylkesvei 465. Personene er kjørt til sykehus for kontroll, men fremstår som uskadd, opplyser politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden