Høyre-representant vil ha bedre nattogtilbud – men vil ikke detaljstyre

Lene Westgaard-Halle fra Høyre ber Jernbanedirektoratet være offensive, men vil ikke detaljstyre utformingen av nattogtilbudet. Illustrasjonsfoto: Vidar Knai / NTB scanpix
Lene Westgaard-Halle fra Høyre ber Jernbanedirektoratet være offensive, men vil ikke detaljstyre utformingen av nattogtilbudet. Illustrasjonsfoto: Vidar Knai / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyres Lene Westgaard-Halle mener Vy og Jernbanedirektoratet har gjort for lite for å utbedre nattogtilbudet, men hun vil ikke detaljstyre direktoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingsrepresentanten synes et forslag fra gruppen Aktivist-halvtimen om å innføre sovekapsler og sovestoler på norske tog var en god idé, skriver Aftenposten.

– Vi har 20 sovevogner i hele landet og over 4000 kilometer med jernbane. Det er nesten alltid fullt, og man må booke kjempelenge i forveien. Det holder ikke, sier Westgaard-Halle, som mener Vy og Jernbanedirektoratet har gjort for lite for å tilby kundene et alternativ til å fly.

Forslaget om sovekapsler er oversendt til direktoratet, og Westgaard-Halle oppfordrer dem til å ta signalene og tilpasse seg kundenes behov. Samtidig synes hun ikke regjeringen bør be direktoratet om å skaffe et bedre nattogtilbud.

– Det ville vært litt rart om vi skulle gå inn og detaljstyre alt. Gjennom jernbanereformen har direktoratet armslag til å gjøre det, sier hun og oppfordrer etaten til å være offensiv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jernbanedirektoratet lytter i høyeste grad til signalene om økt sovekapasitet. Vi merker oss den økte interessen for sovevogner. Derfor har vi satt i gang en utredning for å vurdere fremtidens nattogkonsept, med økt kapasitet, og eventuelt flere reisende inn i vogner med enklere løsninger, sier kommunikasjonssjef Svein Horrisland.