Høyre-representant vil ha bedre nattogtilbud – men vil ikke detaljstyre

Lene Westgaard-Halle fra Høyre ber Jernbanedirektoratet være offensive, men vil ikke detaljstyre utformingen av nattogtilbudet. Illustrasjonsfoto: Vidar Knai / NTB scanpix
Lene Westgaard-Halle fra Høyre ber Jernbanedirektoratet være offensive, men vil ikke detaljstyre utformingen av nattogtilbudet. Illustrasjonsfoto: Vidar Knai / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Høyres Lene Westgaard-Halle mener Vy og Jernbanedirektoratet har gjort for lite for å utbedre nattogtilbudet, men hun vil ikke detaljstyre direktoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentanten synes et forslag fra gruppen Aktivist-halvtimen om å innføre sovekapsler og sovestoler på norske tog var en god idé, skriver Aftenposten.

– Vi har 20 sovevogner i hele landet og over 4000 kilometer med jernbane. Det er nesten alltid fullt, og man må booke kjempelenge i forveien. Det holder ikke, sier Westgaard-Halle, som mener Vy og Jernbanedirektoratet har gjort for lite for å tilby kundene et alternativ til å fly.

Forslaget om sovekapsler er oversendt til direktoratet, og Westgaard-Halle oppfordrer dem til å ta signalene og tilpasse seg kundenes behov. Samtidig synes hun ikke regjeringen bør be direktoratet om å skaffe et bedre nattogtilbud.

– Det ville vært litt rart om vi skulle gå inn og detaljstyre alt. Gjennom jernbanereformen har direktoratet armslag til å gjøre det, sier hun og oppfordrer etaten til å være offensiv.

– Jernbanedirektoratet lytter i høyeste grad til signalene om økt sovekapasitet. Vi merker oss den økte interessen for sovevogner. Derfor har vi satt i gang en utredning for å vurdere fremtidens nattogkonsept, med økt kapasitet, og eventuelt flere reisende inn i vogner med enklere løsninger, sier kommunikasjonssjef Svein Horrisland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden