Mirakelpredikant hevder politiet ba om forbønn

Mirakelpredikant Tom Roger Edvardsen hevder politiet som etterforsket ham, i en sak som senere ble henlagt, ba om forbønn. Politiet avviser påstanden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Edvardsen skriver i et magasin til sine tilhengere at han og politiet hadde «en veldig fin stund sammen», skriver VG. Predikanten ble etterforsket etter at avisen avslørte at han tilbød helbredelse over telefon til 14 kroner minuttet, en kobling mellom bønn og penger som Forbrukertilsynet kom fram til at var ulovlig.

Predikanten skriver også at politiet sa de hadde undersøkt det de skulle og hadde funnet ut at «mange av dem vi har snakket med, har blitt helbredet». En politimann skal ha spurt om Edvardsen ville be for ham.

Politiet sier at ingenting av det avisen har forelagt dem fra magasinet, stemmer.

– Jeg skjønner godt at VG stiller spørsmål ved dette. Vi kjenner oss ikke igjen i det Edvardsen skriver. Men vi lar dette ligge, og det er ikke noe vi kommer til å gå videre med, sier lensmann Kristoffer Tessem i Fagernes. Han sier den aktuelle etterforskeren heller ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene.

VG har gjort flere forsøk på å få kontakt med Edvardsen, men har ikke lykkes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden