Sp mener Babcock bør ta regningen for ambulanseflyproblemer

Babcock bør dekke kostnadene for krisetiltakene i forbindelse med at de overtok driften av luftambulansetjenesten, mener Senterpartiet. Arkivfoto: BSAA / John Trygve Tollefsen / NTB scanpix
Babcock bør dekke kostnadene for krisetiltakene i forbindelse med at de overtok driften av luftambulansetjenesten, mener Senterpartiet. Arkivfoto: BSAA / John Trygve Tollefsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Senterpartiet mener staten bør sende regningen for ekstratiltakene i forbindelse med byttet av ambulanseflyoperatør til Babcock.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Babcock tok over driften 1. juli, men trening av pilotene har tatt lengre tid enn planlagt. Regningen for krisetiltak i overgangsperioden kan komme opp i over 15 millioner kroner. Senterpartiets Kjersti Toppe sier til VG at den regningen bør Babcock ta.

– De som vant anbudet må ta regningen. Hele anbudet er en skandale hvis det blir både dyrere for det offentlige og svekket beredskap. Vi subsidierer Babcock for at de skal klare å innfri kontrakten, sier Toppe, som er nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Hun mener overgangsproblemene er et argument for at anbud ikke egner seg for luftambulansetjenesten.

– Det har vært kjent i et år at de skulle ta over 1. juli. Tenk om det skal bli sånn hvert femte år. Det er å sette liv og helse i spill. Situasjonen viser og at helseforetakets anbudsprosess har vært en skandale fra starten av.

Babcock sier overgangen har skapt noen utfordringer og sier kontrakten deres ikke ga dem mulighet til å trene pilotene før overtakelsen. Mediekontakt Roger Solheim sier det vil være ryddigst å ta et eventuelt spørsmål om dekning av kostnader direkte med myndighetene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden