Barn alvorlig skadd i påkjørsel i Dyreparken

Et tre år gammelt barn er sendt til Ullevål sykehus etter å ha vært involvert i det som betegnes som en arbeidsulykke ved Abra Havn i Dyreparken i Kristiansand.
Et tre år gammelt barn er sendt til Ullevål sykehus etter å ha vært involvert i det som betegnes som en arbeidsulykke ved Abra Havn i Dyreparken i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To barn på tre og seks år ble påkjørt ved Abra Havn i Dyreparken i Kristiansand. Treåringen er alvorlig skadd og ble fløyet til sykehus med luftambulanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meldingen om ulykken kom litt etter klokka 10.30 fredag.

Klokken 13 opplyser akuttmottaket ved sykehuset i Kristiansand at barnet er alvorlig skadd og at tilstanden er uavklart. Ifølge Fædrelandsvennen er det tre år gamle barnet sendt til Oslo universitetssykehus.

Det andre barnet (6) betegnes som uskadd.

Ifølge politiet var de to barna involvert i en arbeidsulykke med et motorkjøretøy inne på området Abra Havn. Arbeidstilsynet er også underrettet om ulykken.

– Politiet har avsluttet arbeidet på stedet og har gått over til å etterforske ulykken, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i politiet i Agder.

Administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, opplyser til Fædrelandsvennen at et av parkens elektriske kjøretøy var involvert. Ifølge Agderposten brukes kjøretøyet til å transportere sengetøy og andre varer til gjestene på hotellet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er det verste som kan skje, og alle ansatte i parken tar det tungt. I Abra havn har vi 171 boenheter, og når det er fullbooket er det 7–800 personer som bor og overnatter her samtidig. Jeg er ikke kjent med at vi har hatt uhell med disse kjøretøyene siden vi startet i 2012, sier parksjefen.

Det er blitt opprettet et pårørendesenter for de pårørende og andre som var involvert og vitne til ulykken.