Dette skjedde i natt

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 12. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandberg hinter om partiskifte

Per Sandberg kommer med antydninger om at han kan bytte parti før valget i 2021. Han advarer mot voksende nasjonalistiske strømninger i Fremskrittspartiet.

– Jeg er rimelig sikker på at det kommer et parti som klatrer nærmere fire prosent i 2021, sier Sandberg og svarer «det kan være» på spørsmål om han vil ha en sentral rolle i det partiet.

Brann i bolig i Arendal

Nødetatene rykket ut til en boligbrann i Arendal natt til fredag. Huset er overtent. Klokken 5.10 skriver politiet på Twitter at slukkingsarbeidet pågår, og at røykdykkere søker gjennom det som er mulig.

Operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt sier til NTB at han foreløpig ikke har flere opplysninger om brannen eller om det er folk i det aktuelle huset.

Hyllet ytre høyre-aktivister

Da Trump inviterte høyrevridde internettprofiler til konferanse i Det hvite hus, erkjente han at noen av dem var «langt ute». Likevel hyllet han dem.

– Noen av dere er virkelig langt ute. Altså, det er genialt, men det er ille, sa president Donald Trump under konferansen om sosiale medier torsdag.

Fotgjenger påkjørt

En mann i 20-årene er kjørt til Kongsvinger sykehus etter at han ble påkjørt mens han gikk langs riksvei 2 ved Granli i Hedmark natt til fredag.

– Det er ingen mistanker om promillekjøring, og bilførerens førerkort er ikke beslaglagt, sier Ekse.

Boeing-sjef utskiftes

Mens Boeings ulykkesrammede 737 MAX-modell fortsatt står på bakken, utpekes det en ny sjef for flytypen. Utskiftningen av Eric Lindblad er den første i Boeings toppledelse siden ulykkene, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Til sammen 346 mennesker mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober i fjor og Etiopia i mars.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden